hannuka IV

Safari – day

Om tien uur zijn ​​we klaar voor de uitstap van vandaag.
Twee auto’s, tassen, kinderen, pampers, het is er allemaal. Of bijna; we hebben de buggy thuisgelaten maar Lior klaagt niet integendeel: hij doet mee zoals alle grote jongens en Romi.

We kijken naar de dieren in de safari, en passeren langs de (slapende) leeuwen.
Een sjieke cabriolet net vóór ons moet keren: het is niet toegestaan om het leeuwenreservaat in te rijden met een ‘stoffen’ dak . De trotse eigenaar en zijn vrouw (met hijab) zijn not amused.
Dan de dierentuin.
Gelukkig hebben we veel broodjes meegenomen voor de picknic, de kinderen hebben heel grote honger.
Hun plannen bij de hand, geven de jongens aan naar waar we heen moeten.
Ze regelen onze weg zó dat we voor een ijssalon passeren.
Nathan legt uit: daar mòeten we echt heen, en dan zoekt hij snel welke dieren het alibi kunnen leveren. Schaterlach in het bijzijn van de gorilla, die bepaald geen ‘manieren’ heeft.
Aan Elijah moeten we uitleggen dat we echt niet alle dieren kunnen zien, hij wil veel langer blijven maar de anderen zijn al een beetje moe.
Na een flinke wandeling gaan we naar huis.
Saba speelt met de kinderen, terwijl savta de maaltijd klaarmaakt, want iedereen heeft alweer grote honger.
De grote pot wortel-pompoensoep is net voldoende.
Daarna het plezier van het samenzijn en samen naar gekke video’s kijken. De show in voor om naar hun lachende gezichtjes te kijken.
Na het aansteken van de hannuka kaarsen: een variatie om de klassieke ponchkes: vanavond huisgemaakte wafels met veel verse room, aardbeien, stroop en chocoladekorrels. Allemaal Belgisch natuurlijk.

Tijd om af te wassen, douchen en baden met neven en nichten. Na een paar laatste onderhandelingspogingen (nog 10 minuten aub) gaan ze toch naar bed; wat de voorwaarde is om aan de uitstap van morgen deel te kunnen nemen. Laila tov!