hanukka VIII

Last day !

Na een welverdiende rust en een iets rustigere ochtend thuis, vertrekken we naar het Hiriya afvalverwerkingscentrum.
Met maar één auto!

Onderweg vertelt Elijah ons dat hij Nathan mist. Lior is naar de gan, het is een groot verschil : een uitstap met slechts twee kinderen!

Een deel van het bezoek is kinderanimatie: een raadsel-spel en daarna een knutselwerkje; er is ook een bezoek aan de installaties en de uitleg door een charmante, enthousiaste en deskundige gids. Ook interessant voor volwassenen. Vrachtwagens arriveren medogenloos vanuit alle seden in de regio. En vertrekken dan weer. Heel indrukwekkend, het bezoeken waard ! het doet ons nadenken over onze wegwerpmaatschappij en de tonnen afval die we produceren.
’s avonds sluiten we de dag goed op tijd af, schooltas en uniform klaar aan de voet van onze bedjes.